Logo

Tilbage

21-02-2023 15:55:00

Avdebogård har fokus på arbejdsmiljø og dyrevelfærd

Automatiseret strø til 6.000 stipladser

Kenneth Øster, ejer af Avdebogård, havde igennem flere år planlagt opførelsen af en ny Slagtesvinestald med ca. 6.000 stipladser. Fra sommeren 2022 og frem til februar 2023, blev stalden opført. 

Fokus på arbejdsmiljø og dyrevelfærd

Avdebogård havde i valget af løsninger, stort fokus på et stærkt arbejdsmijø og dyrevelfærd, som modsvar på fremtidens krav til svineproduktionen. I erkendelse af at fremtiden krav til dansk svineproduktion går hastigt i retning mod øget dyrevelfærd og gode betingelser for medarbejderne, var valget af et automatisk strøanlæg en ønsket løsning som skulle med fra start. Bopil blev her valgt som partner.

Ud over Strøanlæg, er løsninger som naturlig ventilation, delvis gulvudsugning, gyllekøling, luftrensning og automatisk gylleudslusning valgt.

Åben stald arrangement

Indvielsen af stald anlægget hos Avdebogård skete via et velbesøgt åbent stald arrangement den 10. februar 2023.

Christian Fink, sektordirektør L&F Gris, holdt i forbindelse med åben stald arrangementet en tale, hvor han blandt andet udtalte: "Anlægget til tildeling af snittet halm bruger bigballer, der oprives og derefter tre gange dagligt blæses ind under overdækningen i de enkelte stier. - Det sparer både arbejde og sikrer, at grisene altid har frisk halm. - For bare få år siden troede vi ikke, at man kunne tildele halm via en app på sin telefon, men det kan man i dag."

 

Kontakt

Vil du vide mere så kontakt Michael på +45 4024 9750

Kontakt os nu

Vores specialister sidder klar til at vejlede dig på

+45 7440 7025