Logo

Tilbage

19-01-2022 11:15:00

Ny slagtesvinestald ved Grantoftegård

Fuldt fokus på automatiske løsninger

Grantoftegård ved Haslev på Sjælland har netop opført og taget en ny slagtesvinestald i brug. Udvidelsen af det eksisterende slagtesvineanlæg blev med et ønske om at automatisere både fodring og tildeling af strø.

Et skift fra det enkle kædeanlæg til SpotMix

SpotMix fodrer ad-libitum over hele døgnet i et vægtsorteringssystem. 

Valget af SpotMix skete af to årsager. Grantoftegård var først og fremmest interesseret i en automatisk løsning som kunne spare dem for tid og manuelle opgaver. Derudover valgte Grantoftegård SpotMix da fodringen kan styres via samme IT-platform sammen med SpotStrø, som egentligt var den løsning de i første omgang var på udkig efter. Derudover var Grantoftegård interesseret i en løsning som kunne udnytte vægtsorteringsanlægget optimalt.

SpotMix giver Grantoftegård muligheden for at fasefodre med flere blandinger efter vægt. Der fordres ad-libitum i langtrug, hvormed slagtesvinene fodres med opblødt foder, hvilket sikrer et optimalt optag.  

Automatisk strøning

I slagtesvinestaldens fire storestier har Grantoftegård valgt SpotStrø med Balleopriver, for at opnå et fuld automatisk system, der giver mulighed for at spare den manuelle og tidskrævende opgave der er forbundet med at strø flere gange dagligt. Ved at skunne strø præcist, når som helst, opnås den fordel at grisene nemt kan tilses ved at de kommer op og stå i forbindelse med at strøanlægget tildeler nyt frisk halm.

SpotStrø har den afgørende fordel at forud for at halmen distribueres, fjernes støvet via det patenterede støvsugersystem. Det sikrer et bedre indeklima til fordel for både grise og medarbejdere. Tildelingen er strø er baseret på tid, og sker på "sti-niveau".

Alle systemer er bundet sammen af den samme IT bruger flade, hvormed de forskellige brugere nemt kan navigere rundt i alt fra ESF, SpotMix, SpotStrø og MamaDos.

Kontakt

Vil du vide mere så kontakt Henrik på +45 2057 2001 eller Michael på +45 4024 9750

Kontakt os nu

Vores specialister sidder klar til at vejlede dig på

+45 7440 7025