Logo

Tilbage

23-01-2021 11:15:00

Totalløsning hos Langemyregård

Moderne løsninger med fokus på dyrevelfærd og effektivitet

Efter en voldsom brand marts 2020, har Langemyregård genopbygget foderlade, drægtighedsstald og farestald til knap 700 søer

Et skift fra traditionelle farebokse til BeFree farestier med løsgående søer

I alt 216 BeFree farestier er blevet etableret i den nybyggede farestalds 3 sektioner. Farestierne måler 280x240cm.

"Vi har valgt BeFree af to årsager. Vi er først og fremmest begejstrede for at vi med BeFree har muligheden for at løse de fleste opgaver ude fra gangen, hvormed vi sparer tid. Derudover er beskyttelsesbøjlen med til at sikre mine medarbejdere mod en evt. aggressiv so. Endeligt er farestier til løsgående søer med til at sikre os i forhold til fremtidens lovkrav", udtaler Thorbjørn Kofoed, Langemyregård.

I farestien fodres de diegivende søer via MamaDos, hvor fodring kan ske flere gange dagligt. MamaDos fodrer i små præcise mængder, hvorigennem den diegivende so animeres til at stå op i længere perioder. Soens fysiske aktivitet øges, hvilket resulterer i et sundere yver og øget råmælkeproduktion. SpotStrø systemet sørger for tildele strø automatisk, hvilket gavner både so og pattegrise. 

MamaDos opfyldes af et kædeanlæg per sektion. Via opfyldning af buffersiloer, sørger SpotMix for sektioneret fodring, hvormed fasefodring i farestalden er gjort muligt.

Fokus på tekniske løsninger for at opnå højere effektivitet

I drægtighedsstalden er de ældre ESF 6 stationer udskiftet med nye ESF 8 stationer. SpotStrø sørger for at både drægtighedsstald og poltestald strøs 3 gange dagligt, hvilket sikrer rode og beskæftigelsesmateriale til glæde for søer og polte. Strø er afgørende for at søer og gylte er beskæftiget og opnår en mæthedsfornemmelse.

SpotStrø er kombineret med en balleopriver et fuld automatisk system, hvor kun indsættelsen af en bigballe, mini-bigballe eller rundballe er nøvendig. Tildelingen er strø er baseret på tid, og kan dermed justeres på "sti-niveau".

Alle systemer er bundet sammen af den samme IT bruger flade, hvormed de forskellige brugere nemt kan navigere rundt i alt fra ESF, SpotMix, SpotStrø og MamaDos.

 

Kontakt

Vil du vide mere så kontakt os på +45 7440 7025

Kontakt os nu

Vores specialister sidder klar til at vejlede dig på

+45 7440 7025